Väldigt läsvärd blogg och inlägg

Jag läste runt på en blogg igår, http://quattrojimmy.blogspot.se/. Hittade ett par väldigt bra inlägg. Bland annat hur små saker kan göra så stor skillnad på vågen. Som lördagsgodis? Jag trodde ärligt talat inte det gjorde så stor skillnad om man unnade sig godis en gång i veckan, men tydligen gör det ju de! Detta är verkligen något att tänka på när man står på sin målvikt och ska försöka hålla vikten. Läs här nedan, det är något alla borde tänka på sen!!
 

" Ett par gånger i veckan äter du en bulle till kaffet/fikat.

En stor kanelbulle innehåller, säg för enkelhetens skull 300 kcal. Om du äter, säg 3st sådana i veckan resulterar det alltså i 900 kcal extra varje vecka. Vad gör detta på ett år? 900*52 = 46 800 kcal. Försöker vi räkna om detta till kilo fett (en ganska vedertagen siffra här är 7700 kcal/1 kg fett) i viktuppgång landar siffran på 6 kg, Alltså cirka 0,5 kg/månaden i viktuppgång. " 

" Unnar dig en påse godis & läsk en fredag- eller lördagkväll.

Vad en godispåse för er innebär har jag ingen aning om. Men vågar väl anta att 2-3hg och 1L kolsyrad läsk inte tillhör ovanligheterna? Vad blir detta då resultatet av detta? Leker lite med siffrorna, men 300g lösgodis och 1L läsk bör sluta på avrundat till en fin siffra 1300 kcal. 1300*52 = 67600 kcal. Detta gör att man efter ett år gått upp cirka 8 kg! Detta skulle lika gärna kunna vara 200g choklad eller 200g chips och resultatet hade blivit ungefär detsamma! "
 
 

" Dricker alkohol på ”regulär” basis?

Här vågar jag knappt ge mig själv som exempel, för det handlar om sådan sjukliga mängder att det blir pinsamt. Men ponera att du dricker 2 glas vin till maten och 2 öl i soffan en fredag- eller lördagkväll varje helg, vad blir resultat av detta? Avrundat till närmaste hundratal innehåller dessa 4 ”glas” cirka 600 kcal. 600*52 = 31200 kcal. Vilket resulterar i en viktuppgång på cirka 4 kg på ett år! " 
 

" Mardrömscenariot

är väl om man både är en gottegris, gillar bakverk och sedan dessutom dricker alkohol på helgerna. Detta skulle ju krasst sett innebär 6+8+4=16kg/år och helt plötsligt blir min snabba viktuppgång från bara fet till sjukligt fet inte alls så konstigt. "
 
 
Väldigt läsvärt! Det vore ju en mardröm att gå upp allt i vikt när man precis lyckats komma till sin målvikt! 

Kommentera här: